Regressietherapie: voor wie, waarom en hoe?
In een aantal eerdere blogs heb ik uitgelegd waar regressietherapie bij kan helpen en hoe een sessie bij mij in zijn werk gaat.
Kort samengevat kan regressie je helpen bij al je persoonlijke vraagstukken, of het nu emotioneel is, mentaal of fysiek. Dat klinkt heel breed, en je vraagt je dan misschien af of dat wel klopt. Want voor fysieke problemen ga je toch naar een arts of fysiotherapeut? Iemand die daadwerkelijk iets met je fysieke lichaam doet?
Als er iets met je is, op welk vlak dan ook, dan betekent dat dat je iets hebt aan te kijken. Er ligt iets onder, er is iets gebeurd waardoor je klacht is ontstaan, ook als het om een fysieke klacht gaat. Wat we normaal gesproken doen, is de klacht (symptoom) aanpakken, en niet de oorzaak. Regressie kan je helpen om de oorzaak te vinden in jouw eigen leven, of die van je (voor)ouders. Het is een methode die op zoek gaat naar de oorzaken van je klacht, wat of waar de klacht zich ook maar bevindt. Lees hierover verder dit blog.
Met behulp van numerologie, vragen over o.a. je biografie en trance kunnen we proberen de oorzaak te achterhalen, zie dit blog.
Mijn doel met regressietherapie
Maar waarom voer ik dit werk uit? Wie ik ben kun je lezen op mijn website, en in mijn posts op social media waar ik regelmatig ook mijn persoonlijke ervaringen deel. Wat ik doe heb ik ook uitgelegd, maar nog niet waarom ik dit doe. Daarover krijg ik nog wel eens vragen, omdat ik hiervoor mijn baan met alle zekerheden heb opgezegd. Waarom duik je in het diepe? Een veld met veel onzekerheden? En waarom kies je dan dit vak?
Dat leg ik hier graag aan je uit, want een onderneming starten, begint met het hebben van een doel. Wat is mijn doelstelling met Praktijk NOCHT? Wat wil ik ermee bereiken? Dat is niet het geld. Uiteraard is dit wel mijn broodwinning, maar er zit een breder doel achter. Een doel dat grotendeels gestoeld is op mijn persoonlijke ervaringen.
Als ik kijk naar mezelf, en de mensen die in mijn praktijk komen, dan zie ik dat we nog veel meer bij onszelf mogen komen.
In verbinding met jezelf
En wat is dat dan? Wat houdt dat in? Iedereen is toch zichzelf? Je bent toch niet iemand anders? Dat klopt, maar ik merk, voel en ervaar, ook bij mezelf, dat we er vaak voor anderen zijn. Maar wat kan daar mis mee zijn, hoor ik je dan denken. Dat is toch goed, dat we er voor onze medemens zijn. Ja, dat is ook zo, maar vaak is het zo dat we ons ook veel door anderen laten leiden in ons gedrag, gevoel en denken. We willen het goed doen voor anderen, we zijn bang voor het oordeel van anderen. Zo lang wij niet onze zielsmissie leven en in onze kern staan, zijn we ook enorm beïnvloedbaar door anderen.
Nou is dat een enorme missie als ik zeg dat ik met mijn praktijk wil bereiken dat iedereen iets dichter bij zichzelf komt te staan. Toch hoop ik daar wel een stukje aan bij te kunnen dragen. Soms gaat het om zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfliefde, een lichter gevoel willen krijgen, dat het opgeruimder voelt in je lijf. Of dat je niet meer wilt piekeren, dat je wilt dat je hoofd leeg is. Dat je een lichter gevoel in jezelf wilt hebben. Het gevoel dat het allemaal wat makkelijker gaat, dat het soms voelt als een strijd.
Strijd met jezelf
Dat laatste woordje kom ik nogal eens tegen, het is vaak een strijd. Dat is vaak niet een strijd met anderen, maar met jezelf. Want als je helemaal jezelf zou kunnen zijn, jezelf helemaal zou kunnen omarmen, in alles wat je bent, je goede kanten, maar ook je minder goede eigenschappen. Als je dat aan durft te kijken en ook meer naar die duistere kant van jezelf durft toe te gaan, met liefde en aandacht. Dan zou je dat enorm helpen, en zou het niet meer zo voelen als een strijd.
Dat is niet altijd even makkelijk, want soms zit er onverwerkte pijn onder. Onverwerkte gebeurtenissen, uit je eigen leven, maar soms ook van je ouders en grootouders. Gebeurtenissen die nog steeds impact hebben, waardoor het niet zo makkelijk is om bij jezelf te komen. Gebeurtenissen die ervoor zorgen dat de rivier blijft kabbelen, maar niet volledig stroomt. En dan kun je mijn hulp inroepen.
Voorouderlijk werk
Want dat voorouderlijk werk, dat is een groot deel van het werk dat ik doe. Samen met de client kijken, waar zit de pijn, En om daar, hoe vervelend het soms ook is, wel naar te kijken, te voelen en er doorheen te gaan. Dat geeft je inzicht, een stukje begrip en ook weer een stukje liefde voor jezelf.
Dat is mijn doel, dat we steeds een stukje dichter bij onszelf mogen komen. Dat er wat laagjes van de pijn en verdriet afgaan, dat het minder als een strijd voelt. En als we allemaal wat dichter bij onszelf komen, meer onszelf durven en kunnen zijn, dan komt de rest wel. Dan komt ook de verbinding met anderen, maar eerst de verbinding met jezelf.
Dat is waarom ik mijn praktijk NOCHT ben gestart, met als slogan ‘Een kijkje in je verleden, voor meer plezier in je toekomst’.
Zoals ik in het begin al aangaf is dit grotendeels gestoeld op persoonlijke ervaringen. Ik heb zelf vaak het gevoel gehad dat ik anders was, dat ik mezelf niet durfde of kon zijn. Dat ik me veel liet leiden door wat anderen van mij of mijn gedrag zouden vinden, dat het leven als een strijd voelt. Tegelijkertijd wetend en voelend, dat dat mij niet helpt om in mijn kracht te komen en vanuit mijn eigen kern te kunnen leven. Zo dankbaar dat ik daar hulp voor heb gevraagd.
En het proces is nooit klaar, ik ontwikkel me nog steeds en leer van fouten. Ik durf het nu aan te kijken, waardoor de impact steeds wat kleiner wordt en ik meer op mezelf durf te vertrouwen.
Ik help je graag om ook weer wat meer in je eigen kracht te staan, en op jezelf te durven vertrouwen.