Meld je aan voor de 06-09 workshop!

Jouw pad bewandelen

Zielsmissie

Numerologie laat je zien wat je zielsmissie is, wat je hier te doen hebt, wie jij in essentie bent en het pad dat je hier hebt te bewandelen. Leuk om te weten toch? Ik ben in de kern een dienstbaar persoon, en ik mag me in dit leven meer laten zien. Mezelf op het podium gaan zetten, en uiten wie ik ben en waar ik voor sta.

Dat is nou net wat ik me heb voorgenomen om te doen toen ik stopte met mijn managementbaan en mijn eigen praktijk startte. Ik heb een bedrijfsstatement voor mezelf geformuleerd die ik regelmatig teruglees en hardop uitspreek. Even het universum ingooien met het volste vertrouwen dat het mij gaat lukken. Dan moet het zich wel manifesteren toch?

Een belangrijk onderdeel van mijn bedrijfsstatement is dat ik mijn eigen keuzes maak en mijn eigen pad bewandel. Leuk gezegd, leuk bedacht, en dit is ook echt mijn voornemen, maar dat wil niet zeggen dat het me altijd lukt.

Van je pad af

Soms ben ik van het padje af. Vaak wordt daar nogal eens mee bedoeld dat mensen psychische problemen hebben. Of ineens een andere weg inslaan, die voor omstanders niet te begrijpen valt. Het padje af, alsof dat fout zou zijn. Je dan iets mankeert. Je hulp nodig hebt, psychische hulp bijvoorbeeld. Of men schenkt de persoon die radicaal een nieuwe, voor anderen onbegrijpbare weg inslaat, geen aandacht meer. Die past niet meer in het beeld dat men heeft van hoe men zich in onze maatschappij dient te gedragen. Ofwel het gemiddelde, standaard beeld. Terwijl die andere weg voor die persoon mogelijk juist het levensgeluk vergroot.

Jouw pad bewandelen

Jouw levenspad bewandelen

Hoe dan ook, ik raak nu in deze tekst ook even van mijn pad. Wat ik wilde bespreken hier is dat het heel normaal is, en volgens mij ook heel goed, om af en toe even van het pad af te raken. Belangrijk is om dat niet als fout te zien, maar als uitdaging. En te accepteren dat het gebeurt. Sinds ik mijn eigen praktijk heb, word ik nogal eens uitgedaagd. Mensen die samen met mij dingen willen doen, willen ontwikkelen. Mensen die denken dat ik nu tijd over heb, en best wel met het één of ander kan helpen. Of dat ik nu aan de beurt ben om de dingen te regelen. Want managen dat zit toch in mijn bloed? Dat kan ik toch zo goed?

Dat klopt, dat kan ik ook goed. Het wil niet zeggen dat ik het altijd leuk vind. Ik gaf al aan dat ik in de kern een dienstbaar persoon ben. Dienstbaarheid zit diep verankerd in mijn systeem, het is mijn talent en tegelijkertijd ligt daar ook mijn uitdaging. Om niet alleen dienstbaar te zijn aan anderen, maar vooral ook aan mezelf.

Wat wil ik? Wat is mijn pad? Welke keuzes voelen voor mij goed? Best een uitdaging om bij mezelf te blijven nu ik een hele nieuwe weg ben ingeslagen. Blijven voelen wat voor mij wel/niet goed voelt, terwijl het soms financieel best aantrekkelijk is om bepaalde klussen te doen. Of soms heb ik niet het lef om nee te zeggen. Want ja, ik heb nu toch ook meer tijd? Dan is het toch egoïstisch om niet te helpen?

Bewustzijn

Bewustzijn op je levenspad

Bewustzijn, dat is hier het sleutelwoord. Nu ik veel meer bewustzijn heb op mijn doelen in het leven, wie ik in de kern ben, wat ik wil en niet wil, en wat het pad is dat ik hier heb te bewandelen, voelt ‘een afwijking’ niet meer slecht. Daar waar ik eerder vooral deed wat op mijn pad kwam, en wat ik goed kon, of omdat ik ervoor gevraagd werd, ben ik me nu veel meer bewust van mijn keuzes.

Ik heb meer bewustzijn over wanneer het me weer overkomt. Wanneer ik in zijwegen wordt getrokken die mij niet dienen. Vroeger ging ik door als ik ergens buikpijn van kreeg. Even doorzetten, dit is nu eenmaal zo afgesproken, dit is gewoon mijn werk….

Ben niet voor niets een paar keer opgebrand. Hoe fijn is het dan om er inzicht in te hebben. Dat wil niet zeggen dat ik niet meer van mijn pad afraak. Het feit dat ik dat dan oké vind en begrip voor heb, er bewust bij stil sta, ervan leer en eventueel kan bijsturen zonder mezelf te veroordelen, dat is grote winst. Beweging zorgt juist voor ontwikkeling, en daarvoor hebben we soms van ons pad af te raken.

Het feit dat ik het kan zien en gewaar word, er bewustzijn op heb, zonder mezelf naar beneden te halen, vergroot mijn zelfvertrouwen en zelfliefde.

Dus ja, van ’t padje af, het is misschien niet altijd even leuk, maar probeer de zijweg te accepteren, er zonder zelfveroordeling naar te kijken. En te zien als een mooie uitdaging om jezelf verder te ontwikkelen.

En probeer het ook vooral leuk te hebben op je pad.

Geniet van de reis!

Ben jij benieuwd naar jouw levenspad en jouw numerologie? Neem hier een kijkje voor de mogelijkheden.

Plaats een reactie


Spreekt bovenstaande je aan, of heb je vragen neem gerust contact op!