Meld je aan voor de 20-09 workshop!

Over mij

Wie ben ik?

Ik ben geboren en getogen Fries, opgegroeid in Dokkum, een boerendochter. Na 16 jaar weer teruggekomen naar mijn roots, waar ik nu mijn praktijk voor regressie- en systeemtherapie heb gevestigd. Het therapievak sprak me al mijn hele leven aan. Na VWO ben ik dan ook Psychologie gaan studeren. Blijkbaar was ik toen nog niet helemaal klaar voor het daadwerkelijke therapievak, want ik koos toen voor Sociale en Organisatie Psychologie. Dit betreft het bestuderen van het gedrag van de mens in zijn/haar dagelijkse leven, in groepen en meer specifiek in organisaties met de daarbij behorende gedragsbeÏnvloedingsstrategieën. Van daaruit ben ik het wetenschappelijk onderzoek in gegaan, altijd met een focus op gedrag, leefstijl, en hoe je dit kunt veranderen, met name ook in achterstandsgroepen en veelal gericht op gezondheid. Uiteindelijk behaalde ik met mijn proefschrift en verdediging daarvan mijn Doctorstitel in de psychologie. Mijn onderzoekservaring naar gedrag, leefstijl, persoonlijkheid, ziekte en gezondheid en de mogelijkheden en beperkingen om deze te veranderen, geeft mij een brede basis waarop ik mijn huidige werk kan uitoefenen.

Therapie

De therapie bleef altijd trekken. Niet alleen vanuit de klassieke psychologie, maar juist gecombineerd met een holistische en systemische visie. Een visie waarbij een individu nooit los van zijn/haar systeem wordt gezien, denk daarbij bijvoorbeeld aan de context van school, familie, gezin, werk, buurt of sportclub. Een therapievorm waarbij ook aandacht is voor de energetische kant en voor het zielsbewustzijn. Door coaches die mij hebben begeleid en dit praktiseerden, ben ik me gaan verdiepen in familieopstellingen, en heb ik aan diverse opstellingen meegedaan. Dit heeft me veel inzicht gegeven in mijn eigen familiesysteem en thema’s die daarin doorwerken in verschillende generaties. Vanuit deze interesse ben ik de opleiding Systeemdynamiek in organisaties gaan volgen  bij het Bert Hellinger instituut, waar ik organisatieopstellingen leerde begeleiden. Gedurende dit traject zijn er twee personen geweest die me bleven inspireren. Thomas de Boer was de coach die mij begeleidde toen ik vanuit het onderzoek het management inrolde. Iemand die me uit mijn hoofd naar mijn hart heeft geleid. Ik durfde niet te voelen, hij heeft me geholpen juist te vertrouwen op mijn gevoel. Wat heeft dat mij veel gebracht. Hij was ook degene die me bij Maarten Oversier introduceerde. Een grote inspiratiebron, nog steeds. Bij Maarten heb ik de jaaropleidingen ‘Het Rad van Avontuur’, de ‘Weg van het Wiel’ en de Verdiepingsopleiding mogen volgen, waardoor ik uiteindelijk in het vak van de regressietherapie terecht ben gekomen, en eindelijk mijn eigen pad durf te bewandelen. Zo mooi dat ik nu als therapeut op zijn website mag staan, zijn methode voor voorouderlijk werk in mijn praktijk mag inzetten en samen met andere therapeuten nog steeds door hem wordt begeleid! Als je meer wilt weten over het vak, lees dan ook vooral zijn boek ‘Bestaansrecht’, waarin ook veel succesvoorbeelden van voorouderlijk werk worden besproken.

Management

De afgelopen tien jaar heb ik in verschillende managementfuncties gewerkt, waarin ik veel mensen in hun werk heb mogen begeleiden en coachen. Als manager staat de mens voor mij centraal. Als iemand lekker in zijn vel zit, en daarnaast voelt dat hij/zij gewaardeerd wordt en de ruimte krijgt om te ontwikkelen, dan komt de rest wel. Dit geldt wat mij betreft voor iedere context. Eigenwaarde en zelfliefde komen op de eerste plaats. Als je je authentieke zelf durft te zijn en te leven en daarmee tevreden bent, komt de rest wel. Dan volgt ook ‘Nocht’.

Spreekt bovenstaande je aan, of heb je vragen neem gerust contact op!