Meld je aan voor de 06-09 workshop!

Systemisch coachen

Met systemisch coachen wordt bedoeld dat naast het individu zelf ook wordt gekeken naar het individu in het systeem, bijvoorbeeld als onderdeel van een gezin, een club of een organisatie. De focus in mijn coaching ligt vaak op het gezin.  Er wordt gekeken naar de relatie van jou met de andere leden van jouw familie. Binnen een systeem is alles voortdurend in beweging, probeert voortdurend balans te zoeken en te overleven. Bij een vraag van jou als individu kun je dus eigenlijk niet om je familie heen. Door dus niet alleen naar jou te kijken, maar ook je omgeving in de therapie mee te nemen, snap je soms beter waarom je als individu doet wat je doet, wat bijvoorbeeld je overlevingsstrategieën zijn en (de soms ziekmakende) patronen. Waarom voel jij je bijvoorbeeld zo verantwoordelijk voor je jongere broer? Waarom neem jij de zorg op je voor je moeder? Wat maakt dat jij je terugtrekt zodra je vader aanwezig is?

Inzicht bieden in het familiesysteem waar je onderdeel van uitmaakt, nagaan wat jouw rol en positie hierin is, hoe de verhoudingen en patronen zijn, zonder jezelf daarin te veroordelen, kan al een start zijn voor verandering. Deze start kun je maken met systemisch coachen.

Hoe ziet systemisch coachen eruit?

Familiesysteem in kaart brengen

Door met elkaar in gesprek te gaan, brengen we jouw situatie en van je gezin van herkomst in kaart.
We gaan na wat jouw positie is in het systeem en jouw relatie ten opzichte van anderen in jouw familiesysteem.

Systeem fysiek opstellen met attributen

Door het systeem en jouw plaats daarin fysiek op te stellen met behulp van tafelopstellingen, grondankers en/of geleide meditatie, ontstaan vaak nieuwe inzichten en kan een eerste verandering ontstaan.

Heling

Door het systeem/ de opstelling aan te kijken, de werkelijkheid zoals deze zich voordoet, in plaats van ervoor te vluchten, kan er heling ontstaan. Met systemisch coachen kunnen we hier samen aan werken. Wil je verdere verdieping? Dan is regressietherapie mogelijk de volgende stap.

Een consult heeft een vast tarief van €125 en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Meer over de tarieven en werkwijze lees je hier.

Inzichten

Om het systeem in kaart te brengen doe ik 1-op-1 opstellingen met behulp van tafelopstellingen, grondankers en geleide meditatie. Hiermee breng ik jouw systeem in kaart, jouw positie in dit systeem en jouw relatie ten opzichte van anderen in het systeem, vaak ligt de focus op het gezin waarin je bent opgegroeid. Dit kan heel verhelderend werken over waarom je je op een bepaalde manier gedraagt, hoe de verhoudingen liggen en waarom je daar last van hebt, waarom je niet verder komt, en/of patronen die je hebt ontwikkeld. Door het systeem en jouw plaats daarin fysiek op te stellen met attributen, ernaar te kijken en te erkennen, kan een eerste verandering ontstaan. Door ontkenning, niet willen weten, onbewust, of misschien door er bewust tegen te strijden, kunnen symptomen lang blijven doorwerken. Symptomen zijn signalen die aangeven dat er iets aan de hand is, en dat je iets hebt te doen. In de eerste plaats door het aan te kijken, de werkelijkheid aan te kijken, in plaats van te vluchten. Dit kan heel waardevol zijn voor je helingsproces.  Met systemisch coachen kunnen we hier samen aan werken. Wil je daarna naar een verdere verdieping van mogelijke oorzaken, en het verwerken daarvan, dan kan regressietherapie een volgende stap zijn.  

Klantervaringen

Lees hieronder de ervaringen van verschillende klanten.

Daisy
Lees verder
“Deze sessie heeft mij meer helderheid en inzicht gebracht wat authentieke energie van mij is. En wat er echt bij mij hoort. Dat voelt zo fijn en heeft mij echt meer vertrouwen gegeven. Aafje legt alles helder, rustig en duidelijk uit waardoor je de informatie goed kan verwerken en opslaan. Echt een aanrader dus!”
Joke Nauta
Lees verder
"In november ben ik bij Aafje geweest met de vraag wat me nog tegenhield om echt te gaan staan voor wat ik doe en wie ik ben. Mijn passie helemaal gaan volgen. We hebben er samen naar gekeken en ons verdiept in mijn voorouderlijke (vrouwen)lijn. Ik had er al eerder naar gekeken en bij jou ben ik weer een laagje dieper gegaan. Er gebeurde veel wat veel heeft losgemaakt, met als gevolg dat ik afgelopen donderdag sinds tijden weer een lezing heb gegeven voor 30 man. Relaxed, zonder zenuwachtig te zijn, enorm blij dat ik dit nu kon doen."
Annette
Lees verder
"Voel een andere verbinding in het contact met mijn moeder en dat voelt goed. Er mocht nog wat opgeruimd worden uit het systeem en dit is bevrijdend. Ook helpt het mij dat ik weet wat het verdriet was waardoor ik het ook kon aankijken/voelen. Het geeft mij rust en vrijheid en dat is fantastisch!! Bedankt dat je dit samen met mij wou doen!"
Anoniem
Lees verder
“Voor iedereen een aanrader deze waardevolle dag. Gun jezelf dit cadeau!”
Anoniem
Lees verder
"Bij Aafje voelde ik mij direct veilig en vertrouwd om mijn verhaal kwijt te kunnen, echt een aanrader als je een luisterend oor wilt."
Evelyn (numerologie)
Lees verder
“Ik heb een uitleg gekregen van mijn persoonlijke blauwdruk, bijzonder dat je zoveel dingen herkent bij jezelf. Aafje heeft dit zo leuk gedaan, ik heb zin om er mee aan de slag te gaan! Bedankt voor de fijne uitleg en tot ziens!”
Anoniem
Lees verder
"De cursus Blauwdruk heeft mij echt veel inzicht gegeven in mezelf. Aan de hand van de blauwdruk kon ik kijken naar welke stappen goed zijn om te zetten! De sfeer was prettig tijdens de cursus! Bedankt!"
M, 22-01-2023
Lees verder
"Vandaag veel inzichten gekregen over wie ik ben, waar ik nu sta en wat ik nog aandacht mag geven om beter in balans te komen en om meer liefde te hebben voor mezelf en om 'gewoon' gelukkiger te zijn!"
Maaike
Lees verder
"Een hele fijne workshop waarbij ik echt mezelf kon zijn. Er werd goed geluisterd naar elkaar. Bijzondere ervaring tijdens het medicijnwiel. Hele mooie inzichten gekregen. Ik kan verder met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ga hier voldaan en blij vandaan."
Femia
Lees verder
"Ik snap nu na de sessie wat mijn vrijheid is: alles zeggen wat ik maar wil, mijzelf uiten. Dat geeft mij vrijheid. Het verbaast mij dat er 2 uur voorbij zijn gegaan. De kleine stapjes die Aafje maakt (ook al wil ik soms veel sneller) het geduld wat ze heeft om je door de moeilijke passage van het leven van mijn oma heen te loodsen maakt dat ik dit een hele prettige manier van therapie vindt. Wat mij vooral opvalt is dat mijn lichaam als ik in de energie van mijn oma ben alles voelt, wat oma destijds heeft gevoeld. Heel bijzonder!"
Anoniem
Lees verder
“Ik ben alleen maar positief over de sessies. Ik heb nu meer begrip voor het gedrag van mijn moeder, daardoor voelt het zachter. Ik ben heel diep gegaan, maar het heeft me veel gebracht. Ik ervaar nu meer zelfvertrouwen en ben mondiger geworden. Zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik zit nu op zo’n 85% en merk dat het nog steeds doorwerkt. Dankjewel Aafje!”
Judith
Judith
Lees verder
"Ik heb tijdens de workshop een uitleg gekregen over mijn blauwdruk. Hoe leuk en herkenbaar was dit. Je kunt er meteen mee aan de slag. Aafje luistert, hoort en ziet. Ze heeft de gave iedereen in zijn/haar waarde te laten zonder oordeel en wist 3 heel verschillende mensen te laten "klikken". Het was een mooie dag."
Vorige
Volgende

Neem vrijblijvend contact op voor een systemische coachsessie

Heb je vragen of opmerkingen? Gebruik het onderstaande formulier of de overige contact gegevens om vrijblijvend contact op te nemen!

Spreekt bovenstaande je aan, of heb je vragen neem gerust contact op!