Meld je aan voor de 06-09 workshop!

AFFIRMATIES: MIJN ERVARINGEN

In mijn e-book ‘Eindelijk jezelf zijn’ geef ik drie tips die kunnen bijgedragen aan het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. Tips die ik in verschillende cursussen en van verschillende coaches heb meegekregen, en daarmee gestoeld zijn op mijn persoonlijke ervaringen. Ik wil je hierbij nog een extra tip geven.

Want na vele jaren van persoonlijke processen, cursussen, coaching en therapie wist ik het. Ik wilde een eigen praktijk voor regressietherapie starten. Maar hoe bereik je dat? Hoe doe je dat als je er niet echt in durft te geloven dat het mogelijk is?

Affirmaties

Visualiseren van je droom als onderdeel van affirmeren

Ik leerde dat affirmaties je kunnen helpen.  

Schrijf op en visualiseer wat je wilt bereiken. Ik schreef een statement op en had daadwerkelijk een beeld van hoe mijn praktijk eruit zou zien, waar deze zich zou bevinden, hoe ik me zou gedragen als therapeut. In mijn statement was duidelijk te lezen dat ik een succesvol therapeut ben. Een verkorte versie luidde als volgt: ‘Ik ben dankbaar en gelukkig nu ik een succesvol regressietherapeut ben, ik veel mensen kan helpen en hun bewustzijn kan vergroten, en ik rond kan komen van mijn praktijk’.

Iedere dag hardop voorlezen, vanuit vertrouwen dat je dit kunt bereiken, met alle positieve emoties en gedachten die erbij horen.

Ik had niet zoveel met affirmaties. Zou het echt helpen om dit het universum in te gooien? Zou dit helpen bij de manifestatie van mijn droom? Om eerlijk te zijn was ik eigenlijk een beetje tegen dit soort dingen, het voelde voor mij als een soort van ‘trucje’.

Omdat affirmaties steeds weer op mijn pad kwamen, en ik van veel mensen in mijn omgeving begreep dat ze dit toepasten, besloot ik toch er een poging aan te wagen. Hoeveel moeite kost het en wat had ik te verliezen?

Iedere dag dat ik het uitsprak en het voor me zag, werd ik er heel blij van. Dat was al een grote meerwaarde.

Verlangen, vertrouwen, emotie en volharding

Volharding, doorzetten, vertrouwen, stap voor stap, leren

Uiteraard zullen affirmaties alleen je niet gaan helpen. Als je niet in je kern leeft, niet doet wat bij jou past, jouw hart volgt, dan kun je blijven affirmeren, maar zal het niet bijdragen aan jouw droom. Het eerste is natuurlijk een droom, een wens die bij jouw innerlijk past, een gedachte en beeld waar jij energie van krijgt, waardoor het in je gaat stromen. Affirmaties kunnen vervolgens bijdragen om je droom te verwezenlijken. Lees voor meer informatie het boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Heel veel succesvolle ondernemers lazen dit boek, maar ook voor je eigen dromen en wensen, die niet met geld te maken hebben, kun je zijn tips gebruiken.

Ik zal niet zeggen dat door mijn affirmatie mijn eigen praktijk is ontstaan, daar is natuurlijk meer voor nodig. Maar ik weet wel dat het een stukje heeft bijgedragen. Alleen al door erin te blijven geloven, en vanuit volledig vertrouwen iedere dag hardop uit te spreken.

En tuurlijk sloeg de twijfel ook wel eens toe, dat is menselijk, maar het vertrouwen werd steeds groter.

Doe het nu!

Pak nu je kans, nu in actie komen, niet langer wachten

Pak daarom je pen. Schrijf op wat je wenst, bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgen, je eigen keuzes durven maken, je eigen pad durven volgen, niet door anderen laten beïnvloeden. Het gaat om wat voor jou daarin wenselijk is. Weet wat je wil en houd vast aan dat verlangen! Maak concreet wat jij wil, wat jouw grote verlangen is, daar start het mee! En spreek het hardop uit, met het volste vertrouwen dat je het gaat bereiken en zie het voor je. Plak er desnoods plaatjes bij om het visueel te maken. Ik weet zeker dat dit je ook weer een stukje op weg helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen.

En onthoud dat succes niet zonder falen komt. Fouten maken, daar leer je van en het creëert weer nieuwe kansen. Blijf ook op je successen focussen, dan zul je merken dat er in kleine stapjes vooruitgang wordt geboekt!

Pas het toe, wacht niet langer, start nu!

PS Heb je gezien dat er binnenkort weer een workshop ‘Ontdek je eigen blauwdruk’ start? Meer inzicht in jezelf, wie je bent, je talenten en aandachtspunten? Dit kan ook een mooie stap zijn in je verdere persoonlijke ontwikkeling, om dichter bij jezelf, jouw energie en jouw verlangen te komen.

Ben je geïnteresseerd? Wees er snel bij, er is nog 1 plekje vrij. Of neem gerust contact op als je eerst meer informatie wilt.

Plaats een reactie


Spreekt bovenstaande je aan, of heb je vragen neem gerust contact op!