Meld je aan voor de 20-09 workshop!

De invloed van je onderbewuste

Ons onderbewuste is een krachtig deel van onze geest dat invloed heeft op ons gedrag, gedachten en emoties. Het bevat al onze ervaringen, herinneringen, overtuigingen en emotionele reacties die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd. Hoewel we ons niet altijd bewust zijn van wat er in ons onderbewuste afspeelt, heeft het wel een enorme invloed op ons dagelijks leven.

Het onderbewuste is als een ijsberg – slechts een klein deel ervan is zichtbaar aan de oppervlakte (zo’n 5%), terwijl het grootste deel zich onder water bevindt. Het is belangrijk om bewust te worden van wat er zich onder de oppervlakte afspeelt, omdat het ons gedrag en reacties kan beïnvloeden op manieren die we ons niet eens realiseren.

Een manier om jouw onderbewuste bewust te maken is door middel van zelfreflectie en introspectie. Door bijvoorbeeld regelmatig de tijd te nemen om stil te staan bij jouw gedachten, gevoelens en gedragingen, kun je  bewust worden van bepaalde patronen en overtuigingen die jouw handelen beïnvloeden. Dit kan je helpen om bewustere keuzes te maken en oude gewoonten te doorbreken.

Een andere manier om jouw onderbewuste bewust te maken is door middel van bijvoorbeeld mindfulness en meditatie. Door je te concentreren op het hier en nu en jouw gedachten en gevoelens te observeren zonder oordeel, kun je meer in contact komen met jouw onderbewuste en de diepere lagen van je geest verkennen. Dit kan je helpen om overtuigingen en emoties los te laten die jou tegenhouden en belemmeren om je leven volledig te leven.

Regressietherapie kan ook een effectieve methode zijn om je onderbewuste bewust te maken. Door samen te praten en dieper te graven in je gedachten, gevoelens en ervaringen, kun je inzicht krijgen in onbewuste patronen en trauma’s die jouw gedrag beïnvloeden. Door deze patronen en overtuigingen bewust te maken, en te doorleven kun je ze vervolgens veranderen en hiermee jouw leven op een positieve manier beïnvloeden.

Het bewust maken van het onderbewuste is een doorlopend proces dat tijd en inspanning vergt. Maar het kan zeer de moeite waard zijn om dit zelf of met een therapeut te onderzoeken. Door bewuster te worden van wat er in ons onderbewuste afspeelt, kunnen we onszelf beter begrijpen, oude patronen doorbreken en ons leven op een dieper niveau transformeren. Het is een reis die kan leiden tot meer zelfacceptatie, zelfliefde en authenticiteit.

Plaats een reactie


Spreekt bovenstaande je aan, of heb je vragen neem gerust contact op!