Meld je aan voor de 06-09 workshop!

Regressie therapie

Het uitgangspunt bij regressietherapie is dat klachten voortkomen uit onverwerkte ingrijpende ervaringen uit het verleden. Loop jij rond met emotionele, fysieke of mentale klachten, die jou beperken in je dagelijks leven? En zou je deze nu eens bij de kern willen aanpakken, zodat blijvende veranderingen ontstaan? Dan is regressietherapie misschien iets voor jou.  

QUOTE VAN AAFJE – Wat een impact kun jij hebben op jezelf, en op voorgaande en volgende generaties!

Waarom Aafje?

Als een nuchtere Friese boerendochter sta ik met beide benen op de grond. Dat zul je ook in mijn praktijk merken. Niks is vreemd of raar, geen vraag of situatie is gek, jij mag er helemaal zijn zoals jij bent. In een ongedwongen en fijne sfeer kun jij je hele verhaal doen en is er volledige aandacht van mij voor jou. 

Met zowel een Doctorsgraad in de psychologie als opleidingen in systemisch werk (Bert Hellinger) en regressietherapie (Maarten Oversier), bied ik jou begeleiding op maat. Gebaseerd op jouw vraag en wensen, en altijd in overleg, zet ik in wat op dat moment passend is voor jou. 

Regressie betekent ’teruggaan’. In de therapie ga je terug naar impactvolle onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden die verbonden zijn met jouw klacht. Dit kunnen recente gebeurtenissen zijn, of gebeurtenissen of structurele ervaringen uit jouw kindertijd, geboorte of zwangerschap, of gebeurtenissen die ouders of grootouders hebben meegemaakt en onverwerkt zijn gebleven. Door naar de onderliggende oorzaak van jouw klacht te gaan, en deze te herbeleven en te verwerken kunnen klachten verminderen, verzachten en soms zelfs verdwijnen. 

Regressietherapie kan helend zijn bij zowel psychische, fysieke als emotionele klachten. Dit kun je heel breed zien. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals: Hoe kom ik meer bij mezelf? Waarom vertrouw ik nog zoveel op het oordeel van anderen? Waarom ben ik in een burn-out terecht gekomen? Hoe kan het dat ik op deze leeftijd nog steeds zo door mijn ouders getriggerd wordt? waarom ben ik onzeker in (grote) groepen? Waarom kwakkel ik zo met mijn fysieke gezondheid? Hoe kan ik omgaan met mijn chronische ziekte? Waarom lukt het me niet een liefdesrelatie aan te gaan en vast te houden? Waarom kamp ik nog steeds met overgewicht? Ik wil graag een nieuwe stap zetten in mijn carrière, wat houdt me tegen? Hoe zorg ik ervoor dat ik meer plezier in mijn leven krijg? Hoe kan ik vaker ‘nee’ zeggen? Wat is eigenlijk de zin van het leven?

Om naar de onverwerkte ingrijpende ervaring(en) terug te gaan, die te maken heeft met jouw klacht, word je in lichte trance gebracht. Het is geen hypnose, je hoeft er ook niks voor te kunnen of in te geloven. Je kan het vergelijken met dagdromen, dat je even in gedachten ergens anders bent, terwijl je je ook bewust bent van de fysieke plek waar je nu bent. Door te focussen op de fysieke klacht, beperkende overtuigingen of emoties die op dat moment aan de orde zijn kom je onder mijn begeleiding bij de onderliggende oorzaak van jouw klacht. 

Een traject omvat altijd drie behandelingen: een intakegesprek, een verdiepende sessie en een afrondend gesprek. Verder bepaald de aard van jouw klacht het aantal sessies dat nodig is. Dit bepalen we altijd in overleg. 

Bij onverwerkte ingrijpende ervaringen, kun je denken aan een specifieke gebeurtenis die heeft plaatsgevonden en veel impact heeft gehad, zoals bijvoorbeeld een ongeluk, misbruik, een operatie of (plotseling) verlies. Het kan ook gaan om ervaringen die niet te maken hebben met een specifieke gebeurtenis, maar om langer durende ervaringen, zoals bijvoorbeeld een vader die veel afwezig was, als je kind je ouder lang hebben moeten verzorgen (i.p.v. andersom), weinig aandacht en/of liefde hebben ontvangen, structureel verdriet van moeder (vanwege vroegtijdig overlijden van haar vader), veel gepest zijn vroeger etc.

Regressietherapie kan allereerst tot een stukje inzicht leiden. Het kennen van de oorzaak van je klacht kan al heel helend zijn. Daarnaast leidt het vaak tot vermindering en/of verzachting van klachten. Denk bijvoorbeeld aan een laag zelfbeeld, dat na de therapie veel minder vaak en minder heftig wordt ervaren. En soms leidt het tot verdwijnen van klachten, denk aan een client die na haar behandeling geen angst meer had om lezingen te geven. Vaak verbetert het jouw kwaliteit van leven en brengt het weer een stukje Nocht (plezier) terug in je leven.

Neem vrijblijvend contact op voor een regressietherapie sessie

Heb je vragen of opmerkingen? Gebruik het onderstaande formulier of de overige contact gegevens om vrijblijvend contact op te nemen!

Spreekt bovenstaande je aan, of heb je vragen neem gerust contact op!