Meld je aan voor de 22-06 workshop!

JIJ en je voorouders

Let op: 22 juni in Hilvarenbeek; 20 september in Appelscha!

Programma

‘Wie zijn eigen familie niet kent, is stuurloos.’

Een gevleugelde uitspraak van onder andere Maarten Oversier, een voor ons beiden belangrijke inspirator.

Wat betekent deze uitspraak? En wat zou het dan betekenen als je je familie wel kent en er wel mee verbonden bent?

De oorzaak van en daarmee ook de oplossing voor veel persoonlijke hulpvragen is terug te vinden in je familiegeschiedenis.

Wij, Marguérite en Aafje, zijn ervan overtuigd dat in je familiesysteem veel oplossingen te vinden zijn voor persoonlijke problemen of ze nou fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Het is onze passie om dit met jou te delen en jou in deze workshop te laten ervaren wat verbinding met voorouders voor jou kan betekenen!

Hardnekkige gedachten, emoties en/of gedragingen kunnen een stukje levensgeluk en plezier in de weg staan. Wat je ook doet, ‘je komt er maar niet vanaf’. Vaak zijn dergelijke patronen te herleiden naar heftige gebeurtenissen in je familie.

Trauma’s die logischerwijs onbesproken blijven, uit schaamte, schuld, angst of verdriet, en daarmee door blijven werken op volgende generaties.

Net zo lang tot er iemand is die het aan durft te kijken en doorheen durft te gaan. Op zo’n manier dat de lading eraf gaat en de impact ervan op je leven vermindert.

Maar hoe doe je dat dan? Hoe kun je je weer verbinden met je ouders of verdere voorouders? En hoe kan dit jou helpen bij jouw hulpvraag?

In deze workshop ‘Verbinden met je voorouders’ leer je op een speelse manier naar je voorouders te luisteren en er verbinding mee te maken. Een mogelijke eerste stap in jouw helingsproces.

Deze verbinding kan jou helpen bij:

  • Meer begrip voor jezelf en je familie
  • Acceptatie van wat minder goed gaat
  • Een volgende stap in jouw ontwikkeling

Hoe?

Naast kennis over voorouderlijke lijnen en de invloed ervan op volgende generaties, gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met de voorouderlijke verbinding. Plenair en in groepen ga je ervaren wat deze verbinding voor jou kan betekenen. ’s Middags gaan we meer specifiek in op de impact van oorlogstrauma’s, een effect die we beide veel terug zien komen bij de cliënten die onze praktijken bezoeken.

Er is plek voor maximaal 20 personen, dus meld je snel aan!

De workshop wordt begeleid door Aafje Dotinga (Systemisch- en Regressietherapeut Praktijk NOCHT, zie www.praktijk-nocht.nl) en Marguérite Dobbinga (Psychosociaal Regressietherapeut, Regressietherapie Noord, zie Regressietherapie Noord | Over Marguérite Westra-Dobbinga

Deelnemen

  • Locatie: Op 22 juni bij Bioboerderij 't Schop in Hilvarenbeek. Op 20 september bij Herberg 'Het Volle Leven' in Appelscha.
  • Kosten: Voor de workshop in Hilvarenbeek zijn €175 (incl btw) en voor de workshop in Appelscha €159 (incl btw) inclusief koffie/thee, vegetarische lunch, sapjes, snacks en versnaperingen.
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Begeleiding: Marguérite Dobbinga en Aafje Dotinga

Planning

Wanneer Aantal plekken vrij Aanmelden
22-06-2024 10:00 - 17:00Nog 16 plekken beschikbaar.
20-09-2024 10:00 - 17:00Nog 10 plekken beschikbaar.